Oliver Waespi (* 1971)

Other Lives

Beriato Concert Works

voor:
Brass band
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
999276
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
zeer moeilijk
Omvang:
94 pagina’s
Duur:
18 minuten
Jaar van herkomst:
2019
Uitgavejaar:
2020
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
BMP20017714
ISMN:
9790365226238

Beschrijving

Other Lives is een compositie dat uitermate geschikt is als wedstrijdwerk maar ook geprogrammeerd kan worden als concertwerk. De donkere akkoorden aan het begin van dit werk zijn afgeleid van ‘Der Doppelgänger’, een van de late liederen van Franz Schubert. Na een korte opening begint de muziek te versnellen en haar eigen vorm te vinden, waarbij ze zich geleidelijk van de inleiding verwijdert. Het complete eerste deel, ‘Rage’, is intens bewogen van karakter. Het daaropvolgende ‘Reflection’ keert terug naar de aanvankelijke akkoordenprogressie, met daarna een reeks wisselende solo’s die in een trager tempo de tijd en ruimte verkennen. Na nog een muzikale golf valt de muziekbijna stil en maakt dan plaats voor het derde deel, ‘Redemption’. Hier ontvouwt zich een klankenveld met een verwijzing naar een ander stuk van Schubert: ‘Rückblick’. Na dit afscheid brengt een abstracte muzikale transformatie een emotionele verandering teweeg. De aanvankelijke motieven worden omgevormd tot een veel lichter harmonisch landschap. Bovendien wordt de geladen stemming in ‘Renewal’, het laatste deel van het werk, getransformeerd tot er een energieke sfeer van uitgaat. Other Lives werd geschreven in opdracht van de Valaisia Brass Band uit Zwitserland.

44,99  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst

Aanverwante artikelen

O. Waespi: Other Lives, Brassb (Pa+St)
Oliver Waespi

Other Lives

Beriato Concert Works

voor: Brass band

Partituur, losse partijen

Artikelnr.: 999277

209,99  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (be)
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven