Kees Vlak (1938 – 2014)

Israel Shalom

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, dirigeerpartij, orkestpartijen
Artikelnr.:
1560333
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
mediumgevorderd
Maten:
21 × 29,7 cm
Duur:
7:30 minuten
Uitgavejaar:
2000
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MVSR2038

Beschrijving

Kees Vlak draagt de rapsodie "Israel Shalom" op aan de moderne staat Israël. Hij heeft daartoe folkloristische thema’s opnieuw verwerkt.

Het begin van het werk wordt bepaald door de sfeer van het Israëlische Poerimfeest. Dit feest wordt uitgelaten en vrolijk gevierd - vergelijkbaar met het Europese carnaval. De invloeden van Oost-Europese muziek, uit Hongarije, Bulgarije, maar ook zigeuner- en dansmuziek zijn daarbij onmiskenbaar.
In de aansluitende passage beeldt de soloklarinet de eenzaamheid uit van de Arabische nomaden in de Negev woestijn.

Deze eenzaamheid wordt gevolgd door een elegie (klaagzang) voor de Klaagmuur in Jeruzalem. In de finale grijpt de componist opnieuw terug op de uitbundige sfeer van het begin en voert de rapsodie tenslotte tot een overweldigend einde.

Inhoud

  • Purim in Tel-Aviv
  • Ukrainer Khosidl
  • Hora
  • Bedouins in the Negev
  • Jerusalem - "Meditation at the Wailing-Wall"
120,00  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.