Simon Van Hoecke (* 1982)

Fantasia on a Flemish Sea Song

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1320785
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
gevorderdzeer moeilijk
Duur:
10 minuten
Uitgavejaar:
2020
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
BVT182HA

Beschrijving

'Fantasia on a Flemish Sea Song' werd geschreven in opdracht van Jeroen Berwaerts en VLAMO voor het galaconcert van de Europeese Brassbandkampioenschappen 2017. Deze vonden plaats in de Belgische kuststad Oostende, vandaar de keuze een fantasie te maken op het zeemanslied "Al die willen te kap'ren varen". Een eerste vermelding van het lied vinden we terug in een Gentse liedbundel uit 1856 van E. de Coussemaker: ”Chants populaires des Flamands de France”. De fantasia is trouw aan de traditie gecomponeerd in een vrije vorm met variatie-elementen en biedt de solist voldoende mogelijkheden om virtuositeit en vertellingskracht te etaleren.

154,80  €
Levertijd: 2–4 weken
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.