The Bermuda Mystery

Konzertwerk

Placeholder image
voor:
Fanfare
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1001065
Uitgavejaar:
2002
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
0201.2.126
ISMN:
9790365204151

Beschrijving

In de Atlantische Oceaan strekt zich tussen Puerto Rico, Norfolk en de Bermuda-eilanden een driehoekig gebied uit, dat bekent staat als de Bermudadriehoek. Honderden schepen en vliegtuigen vertrokken ooit uit veilige havens, doorkruistenhet gebied, maar keerden nooit terug. Wouter Lenaerts zette dit mysterie om in al even fascinerende muziek.Het eerder statische karakter van het eerste deel is opgebouwd uit slechts één cel, die bestaat uit een aaneenschakelingvan twee vergrootte drieklanken boven een pedaalnoot (bes). Het hiervan afgeleide hoofdmotief wordt onmiddellijk voorgesteld in de dreigende initiële sfeer in de hoorns, abrupt afgebroken en overgenomen door het klarinetregisteren de hobo, waarna het geweld losbarst.Tegenover het mysterieuze karakter van het eerste deel staat een meer gelaten sfeer met lange frasen die, voortdurend doorbroken door verwijzingen naar de beginsfeer, zich geleidelijk terugontwikkelen tot een nieuw hoogtepunt. Het hoofdmotief duikt voor de laatste keer op in de trompetmelodie, die onder invloed van het tweede thema nu een meer berustend karakter aanneemt, waarna het geheel volledig wegsterft.

142,99  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven