Philip Sparke (* 1951)

Rockin' Reeds

feature for Alto and Tenor Saxophones with opt. Percussion
Band Section Series

P. Sparke: Rockin' Reeds, Hlz;Schl (Pa+St) (0)
voorHoutblazersensemble; slagwerk ad lib.
UitgavePartituur, losse partijen
Artikelnr.776048
Auteur / ComponistPhilip Sparke
Moeilijkheidmedium
Uitgavejaar2020
Uitgever / ProducentAnglo Music
Productie nr.AMP510-070
ISBN9789043160551
ISMN9790570710379

Beschrijving

De geschiedenis van de rock-’n-roll gaat terug tot de muzikale invloed van de eerste Afrikaanse slaven die in Noord-Amerika aankwamen, maar de term werd voor het eerst gebruikt in 1951, toen diskjockey Alan Freed uit Cleveland denaam voor het genre afleidde van de song ‘My Baby Rocks Me with a Steady Roll’ en een radioprogramma lanceerde dat Moondog Rock'n'Roll Party heette.

De stijl heeft veel weg van de rhythm-and-blues, en vroege rocksterren als Ike Turner, Bill Haley, Chuck Berry, Buddy Holly en Elvis Presley hadden enorm veel impact via de nieuw uitgevonden jukebox. Zo werden de jongeren van die tijd in zekere zin bevrijd doordat ze hun eigen muziek hadden.

Rockin’Reeds geeft uw houtblazersensemble de kans om de jaren van de rock-’n roll te laten herleven door de saxofoonsectie in de schijnwerpers te zetten.

52,50  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven