John Philip Sousa (1854 – 1932)

Hands Across The Sea

March – Marsch – Marche
RUNDEL John Philip Sousa March Collection

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, dirigeerpartij, orkestpartijen
Artikelnr.:
1560191
Auteur / Componist:
Arrangeur:
Moeilijkheid:
gevorderd
Maten:
21 × 29,7 cm
Duur:
3:00 minuten
Uitgavejaar:
2005
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MVSR2468

Beschrijving

In 1899 ging een mars van John Philip Sousa (1854-1932) in première in de Philadelphia Academy of Music, wat later een van zijn grootste successen zou worden: “Hands Across The Sea“.

In een verslag dat hij gaf in de "Great Lakes Recruit" van maart 1918, zei Sousa: “Na de Spaanse oorlog was er in Europa en onze republiek enig gevoel over deze oorlog. Sommige naties … dachten dat we niet gerechtvaardigd waren, terwijl anderen ons de eer gaven voor de eerlijkheid van ons doel. Op een avond las ik een oud toneelstuk (van Frere) en kwam ik deze regel tegen: 'Een plotselinge gedachte treft me – laten we een eeuwige vriendschap zweren.' Dat suggereerde bijna onmiddellijk de titel 'Hands Across The Sea' voor die compositie en binnen een paar weken werd die inmiddels beroemde mars een levend feit.”

Als "Hands Across The Sea" ooit een "politieke mars" was toen het werd gecomponeerd, vatte Sousa het later op als een stuk dat was opgedragen aan alle vrienden van de Verenigde Staten van Amerika. "Hands Across The Sea" luidde zo de Europese tournees in die hij met zijn band ondernam in 1900, 1901, 1903 en 1905 en het gold natuurlijk voor de wereldtournee van 1910 waarbij Sousa en zijn band Groot-Brittannië, de Canarische Eilanden, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, de Fiji-eilanden, Hawaï en Canada alvorens terug te keren naar de VS.

70,00  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.