Otto M. Schwarz (* 1967)

Homeland

An Alpine Reflexion

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
958755
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
gevorderd
Talen:
Duits, Engels, Frans, Nederlands
Omvang:
60 pagina’s
Uitgavejaar:
2013
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
1941-13-140 M
ISMN:
9790035224502

Beschrijving

Meer dan honderd jaar geleden streden pioniers voor de inrichting van beschermde natuurreservaten in Europa, in navolging van de nationale parken zoals die in Amerika bestonden. De eerste visionaire stap in de richting van de vestiging van een nationaal park door aankoop van land beleeft in 2013 zijn honderdste jubileum. Het land dat destijds werd gekocht, lag in de Centrale Alpen in Oostenrijk, met als doel het inrichten van het Nationalpark Hohe Tauern. Dat de kanalisatie van de beroemde Krimmler Wasserfälle kon worden tegengehouden, is slechts een van de behaalde resultaten. Verdere winst voor de natuur betroffen de herintroductie van de baardgier, de steenarend, desteenbok en het hert. Onderzoekers vinden hier nog onaangetaste ecosystemen. En ieder jaar vinden er in het park speciale projectweken plaats voor ongeveer 25.000 scholieren, waarmee het park het grootste klaslokaal van Oostenrijk wordt. De beheerders van het park houden zich niet alleen bezig met het behoud van het landschap in zijn oorspronkelijke vorm, maar ook met de beweiding van de alpenweiden door oude inheemse veerassen. Miljoenen jaren oude bergen, duizenden jaren oude gletsjers en een eeuwenoude geschiedenis van cultuur en nederzettingen zijn de pijlers van het Nationalpark Hohe Tauern van tegenwoordig.

We gebruiken YouTube om video-inhoud in te sluiten. Deze Google-service heeft zijn eigen cookies en kan gegevens over uw activiteit verzamelen. Meer informatie vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van de aanbieder. We hebben uw toestemming nodig om YouTube-video's weer te geven:

Bekijk YouTube-inhoud
47,50  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven