Sergej Rachmaninov (1873 – 1943)

Italian Polka

Italienische Polka

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1560463
Auteur / Componist:
Arrangeur:
Moeilijkheid:
gevorderd
Maten:
21 × 29,7 cm
Duur:
2:20 minuten
Uitgavejaar:
2016
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MVSR3424

Beschrijving

De Russische componist, pianist en dirigent Sergej Rachmaninov (1873-1943) geldt als één van de meest veelzijdige componisten van zijn tijd. Hij schreef symfonieën, pianoconcerten, kamermuziek, orkestrale programmamuziek, opera's en liederen. Ook als concertpianist was hij internationaal zeer gevraagd, zijn uitgebreide concertreizen voerden hem naar Europa en de VS. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vluchtte hij met zijn familie via Zweden naar de VS, waarbij hij echter de inspiratie om te componeren vrijwel volledig kwijt raakte. In 1930 trok hij terug naar het oude Europa en kocht hij een stuk grond in Zwitserland, waar hij een villa liet bouwen. Vanwege de Tweede Wereldoorlog moest hij echter opnieuw naar de VS vluchten, waar hij uiteindelijk in 1943, vlak voor zijn 70e verjaardag, in Beverly Hills stierf. "Polka Italienne" is gebaseerd op een melodie die Rachmaninov aan het begin van de twintigste eeuw in Italië op een oud draaiorgel hoorde. Deze melodie beviel hem meteen en direct na terugkeer in zijn hotel noteerde hij de melodie voor piano. De uitgave voor quatre-mains piano wordt tegenwoordig als de originele uitgave gezien.

De Duitse componist en arrangeur Stefan Schwalgin creëerde een zorgvuldig bewerkte en vakkundig georkestreerde nieuwe versie die aan omstandigheden en eisen van een modern Europese blaasorkest tegemoet komt en de "Polka Italienne" in prachtige koperklanken tot leven brengt.

80,00  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.