Amilcare Ponchielli (1834 – 1886)

Sinfonia per Banda

Mitropa Classics

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
958958
Auteur / Componist:
Arrangeur:
Moeilijkheid:
zeer moeilijk
Maten:
30,5 × 22,9 cm
Duur:
9:00 minuten
Jaar van herkomst:
1872
Uitgavejaar:
2010
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
1731-10-010 M
ISMN:
9790035033579

Beschrijving

Deze ouverture met de titel Sinfonia is zonder twijfel een van de beste oorspronkelijke 19e-eeuwse werken voor blaasorkest. De componist Ponchielli werkte jarenlang als dirigent in Cremona en Piacenza (waar hij een blaasorkest leidde). Zijn oeuvre, dat wordt bewaard in de Nationale Bibliotheek in Cremona, omvat ongeveer 150 originele partituren, waaronder composities en fantasieën die zijn gebaseerd op lyrische opera’s van belangrijke componisten uit zijn tijd. De Sinfonia per banda uit 1872 is een volwassen werk waarin het grote vakmanschap van Ponchielli goed tot zijn recht komt. Het wordt gekenmerkt door een vloeiende spontaniteit en rijke textuur, enzoals gezegd is het een van Ponchielli’s fraaiste werken voor blaasinstrumenten. Het originele manuscript was geschreven voor de volgende bezetting: Ab-klarinet, Eb-klarinet, Bb-klarinetten 1-2-3, Eb-bugel, Bb-cornetten 1-2, flügelhorn 1-2, Eb-genis/hoorns 1-2-3, Bb-trompetten 1-2-3, Eb-bastrompet, trombones 1-2-3, Bb-basbugel, Bb-tenorhoorn, ‘pelittone’ (basinstrument), kleine trom, grote trom en pauken. Deze bewerking geeft orkesten de mogelijkheid om een werk van een hoog artistiek niveau uit te voeren dat anders in vergetelheid zou raken.

We gebruiken YouTube om video-inhoud in te sluiten. Deze Google-service heeft zijn eigen cookies en kan gegevens over uw activiteit verzamelen. Meer informatie vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van de aanbieder. We hebben uw toestemming nodig om YouTube-video's weer te geven:

Bekijk YouTube-inhoud
179,99  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst

Aanverwante artikelen

A. Ponchielli: Sinfonia per Banda, Blaso (Part.)

Sound

Amilcare Ponchielli

Sinfonia per Banda

Mitropa Classics

voor: Harmonieorkest

Partituur

Artikelnr.: 958885

37,99  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (be)
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven