Arvo Pärt (* 1935)

In principio

Speciaal ontwerp, levertijd 2 weken

A. Paert: In principio, GchOrch (KA) (0)A. Paert: In principio, GchOrch (KA) (1)A. Paert: In principio, GchOrch (KA) (2)A. Paert: In principio, GchOrch (KA) (3)
voorGemengd koor (SATB), orkest
UitgavePiano-uittreksel
Artikelnr.680156
Auteur / ComponistArvo Pärt
TaalLatijn
Duur20 minuten
Jaar van herkomst2003
Uitgever / ProducentUniversal Edition
Productie nr.UE 32834

Beschrijving

Arvo Pärt zette het openingsvers van het Evangelie van Johannes (Johannes 1:1-14) op muziek met "In principio": "In het begin was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God....". Het werk is ontworpen voor gemengd koor en orkest en bestaat uit vijf delen. Het volgt een strikte formele structuur en komt in de helderheid van zijn muzikale structuur overeen met die van de Latijnse tekst.

Inhoud

  • In principio erat Verbum (Jo. 1, 1–5)
  • Fuit homo missus a Deo (Jo. 1, 6–8)
  • Erat lux vera (Jo. 1, 9–11)
  • Quotquot autem acceperunt sum (Jo. 1, 12–13)
  • Et Verbum caro factum est (Jo. 1, 14)
56,10  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven