Peter Kleine Schaars

Harlem Suburb Shuffle

Peter's Compact Collection
Grade 4

P. Kleine Schaars: Harlem Suburb Shuffle, Blaso (Part.) (0)
voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
795971
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
gevorderd
Omvang:
30 pagina’s
Duur:
3:05 minuten
Uitgavejaar:
2021
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
DHP 1216336-215
ISMN:
9790035246375

Beschrijving

Al vanaf het begin van de middeleeuwen kennen we uitvoeringspraktijken waarbij de lengte van de noten anders kan zijn dan de daadwerkelijke notatie. Zo werden in sommige gevallen binair uitgeschreven melodieën ternair uitgevoerd.Dat is ook het geval bij de hedendaagse shuffle: de geschreven achtsten worden uitgevoerd in een lang-kortsysteem waarbij de verhouding 2:1 geldt. Oftewel de uitvoeringspraktijk is gebaseerd op een triolenfeel. In deze compositiekomen alle ingrediënten van de shuffle aan bod: een stevig swingritme, een walking bass, oplopende tertsenreeksen in de begeleiding en veelvuldig gebruik van triolen. Om ervoor te zorgen dat de binair genoteerde ritmieken in debegeleidingen op de juiste ternaire wijze worden uitgevoerd, heeft Peter Kleine Schaars de melodiethema’s zoveel mogelijk uitgeschreven in triolen. Hierdoor is deze compositie een zeer bruikbare oefening voor de swingontwikkelingvan uw ensemble. Daarnaast is het werk een feest om naar te luisteren en zal het publiek deze uptempo bigbandachtige compositie zeker waarderen. Alle ternaire ritmische cellen 17 tot 24 passeren de revue, daarnaast is er veelaandacht voor een juiste uitvoering van cel 4 in swingfeel.

17,99  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst

Aanverwante artikelen

P. Kleine Schaars: Harlem Suburb Shuffle, Blaso (Pa+St)
Peter Kleine Schaars

Harlem Suburb Shuffle

Peter's Compact Collection
Grade 4

voor: Harmonieorkest

Partituur, losse partijen

Artikelnr.: 795972

90,99  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (be)
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven