Karachi Boulevard

Placeholder image
voor:
Fanfare
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
1000262
Uitgavejaar:
2003
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
BMP3036167
ISMN:
9790365206759

Beschrijving

Karachi Boulevard is een werk ge?nspireerd op de Pakistaanse stad Karachi. Deze compositie werd gecomponeerd volgens het thema-en-variaties-principe.Het hoofdthema bestaat uit een hele toonreeks, waardoor meteen aan het begin reedseen soort Oosters tintje wordt gezet. Dit thema wordt in korte aaneenschakelende delen gevariëerd, maar telkens op een bijna onherkenbare wijze.Na een compacte voorstelling van het thematisch materiaal volgt een ritmisch allegro-gedeeltein 7/8 maatsoort hetwelk door de piccolo wordt gespeeld. Daarna volgt een cadenza door de klarinet, vocaal begeleid door enkele "inwoners" van Karachi. Vervolgens breekt een erg sfeervol impressionistisch andante de hectischedrukte doordat een fluitsolo het thema opnieuw een ander karakter geeft. Na deze variatie volgt een meeslepende volkse dans in 3/4 maatsoort om dan opnieuw uit te monden in een brede grandioso waarin het thema opnieuw in alleeenvoud weerklinkt, ditmaal omspeeld door ritmische versieringen in het hoge hout.Het opmerkelijke aan dit werk is dat ondanks de vele variaties, de verschillende gedeeltes elkaar op logische wijze opvolgen zodat het geheel ergsterk en muzikaal overkomt.

29,99  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven