Jakob Gruchmann (* 1991)

Jodlerwindfantasie

RUNDEL Die Musizierstunde (Ensemble Time)

voor:
4 trompetten, 2 bugels
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1677431
Auteur / Componist:
Maten:
21 × 29,7 cm
Duur:
3:35 minuten
Uitgavejaar:
2023
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MVSR5317

Beschrijving

De JODLERWINDFANTASIE is een compositie tussen traditie en vernieuwing. In de geest van het RUNDEL Trompet Ensemble Project is het niet alleen geschikt voor gebruik tijdens concerten, maar ook als pedagogische literatuur. Gruchmann was al lang bezig met het idee om Alpenmelodieën te gebruiken als inspiratiebron en referentiepunt voor nieuwe werken. De schoonheid en de muzikale rijkdom van hun speciale compositietechnieken en harmonieën kenmerken veel volksmelodieën. Ze drukten al vroeg hun stempel op Gruchmanns muzikale gevoelens en percepties. Of, zoals hij zelf zegt: "Ik ben er voorstander van dat deze muzikale traditie ook wordt opgenomen in de concertmuziek van de 21e eeuw." Daarom leidt zijn stuk naar een alpine landschap dat aanvankelijk als dromerig en afgelegen wordt gekarakteriseerd. Met zijn uitgebreide wendingen en abrupte sfeerwisselingen blijkt het al snel ook behoorlijk avontuurlijk te zijn. Wind speelt een "naturalistische" rol in de muzikale dramaturgie van deze Alpenoversteek. Gruchmann ensceneert deze vakkundig met behulp van hedendaagse technieken zoals fladdertong, luchtgeluiden of specifieke trillers ("bisbigliando").

16,50  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven