Rob Goorhuis (* 1948)

The Fever Tree

R. Goorhuis: The Fever Tree, Fanf (Part.) (0)
voor:
Fanfare
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
986039
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
medium
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
GOB 001010-120
ISMN:
9790035218983

Beschrijving

De compositie 'The Fever Tree' (De koortsboom) werd in 2008 geschreven in opdracht van de Muziekbond Midden- en Oost Nederland St.Willibrord, als geschenk aan al haar leden bij gelegenheid van de vorming van één landelijke muziekorganisatieen de opheffing van de muziekbond voor Midden- en Oost Nederland St.Willibrord.

De koortsboom is een omstreden legende rond St. Willibrord (658-739).
De dochter van de heidense hoofdman van de Hoemannen, diehet gebied rond Heumen onveilig maakten, was ernstig ziek. Men vreesde voor haar leven. De hoofdman van de roofzuchtige bende wende zich tot Willibrord, die in dezelfde tijd in deze streek missioneerde. Willibrord gebood deman zich te bekeren én een hoofdband van het meisje aan een bepaalde, bijzondere boom te hangen. De radeloze hoofdman gehoorzaamde en zijn dochter werd op wonderbaarlijke wijze genezen. Toen keerde de woede van de Hoemannen zichtegen hun leider, die in hun ogen verraad had gepleegd aan de groep door zich te bekeren. Ze vergrepen zich aan hem en vermoordden hem op gruwelijke wijze. De dochter bleef in grote droefheid achter, getroost door Willibrord.

De compositie kent de volgende tableaus:

- Andante moderato - de roeping van Willibrord
- Allegro moderato - Willibrord trekt door het Brabantse land en tracht de bevolking te bekeren
- Vivace - deHoemannen terroriseren de inwoners van het gebied rond Heumen
- Andante - de genezing van het zieke meisje en de bekering van de hoofdman
- Inquieto - de wraak van de Hoemannen
- Adagio - treurzang over de doodvan de hoofdman

37,99  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven