Johan de Meij (* 1953)

Klezmer Classics

for wind orchestra

J. de Meij: Klezmer Classics, Blaso (Pa+St) (0)

Klezmer Classics

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1011202
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
gevorderd
Uitgavejaar:
2004
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
AM77-010
ISMN:
9790035035740

Beschrijving

Klezmer is de traditionele instrumentale muziek voor bruiloften en partijen van de jiddisch sprekende joden van Oost-Europa. De oorsprong ervan gaat terug tot in de zestiende eeuw. De jiddische cultuur beleefde in die tijd zijn hoogtepunt in de landen waar toen veel joden woonden: Polen, Oekra ne, Wit-Rusland, Letland, Litouwen, Moldavië, Roemenië, Slowakije en Hongarije. De laatste jaren kan deze muziek zich verheugen in een hernieuwde populariteit en wordtze vaak buiten de traditionele context gespeeld. Johan de Meij heeft een vijftal klassiekers uit het klezmerrepertoire bewerkt tot een kleurrijke selectie voor blaasorkest.

Inhoud

  • Mazltov
  • Dem Trisker rebn's nign
  • Lomir zich iberbetn
  • Chosidl (slow dance)
  • Ma jofus (Tants tants Jidelich)
190,00  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven