Jan Bosveld (* 1963)

Fincastle Overture

J. Bosveld: Fincastle Overture, Brassb (Pa+St) (0)
voor:
Brass band
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
987033
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
makkelijk
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
GOB 001035-030
ISMN:
9790035219478

Beschrijving

In 1793 werd Fort Fincastle gebouwd door ‘royal governor’ Lord Dunmore op een bijzondere plek: Nassau, de hoofdstad van de Bahamas.
De naam van het fort: ‘Fort Fincastle’ is afkomstig van Dunmore’s tweede titel ‘Viscount Fincastle’(Graafvan Fincastle).
Hij gaf het fort een bijzonder vorm, een cirkelvormig gebouw met een puntige uitbouw, in de vorm van een boeg of voorsteven van schip. Dit om vijandige schepen te misleiden.
De klanken van de eerstematen laten de contouren van een majestueus verdedigingsbolwerk opdoemen, waarna een heldhaftig thema volgt. Al snel horen we de dreiging van vijandige elementen .
Werken op het fort betekent veel wachten en is best eenzaam,toch moet je altijd alert en waakzaam zijn voor de immer op de loer liggende aanval.
Na het afslaan van de zoveelste aanval heerst er een gevoel van tevredenheid en zien we het fort trots liggen op de heuvel die bovenNassau uit torent.

142,99  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.