Jan Bosveld (* 1963)

Delta Energy

J. Bosveld: Delta Energy, Brassb (Part.) (0)
voor:
Brass band
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
986380
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
gevorderd
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
GOB 000450-130
ISMN:
9790035209684

Beschrijving

Delta Energy is een spectaculair en verfrissend concertwerk van Jan Bosveld (Nijmegen, Holland).
Het beleefde haar première als testpiece (3e divisie) ter gelegenheid van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (2002) te Groningen.

Decomponist heeft getracht een gevarieerd speelwerk te maken waarbij de mogelijkheden van het fenomeen brassband optimaal worden benut.
Delta Energy is abstract van opzet en heeft geen programmatische inhoud. Het werk bestaat uit 5 aaneengeslotendelen welke aan elkaar worden verbonden door cadensen van solisten of secties.

Een krachtig, ritmisch getint openingsmotief brengt ons al snel bij het hoofdthema gespeeld door de cornetsectie. Dit grillige en ritmische gedeelte wordtafgesloten door een cadens van de euphonium die ons in het tweede gedeelte brengt dat wederom zeer ritmisch van karakter is met een knipoog naar de Tarantella.
De flugelcadens zorgt ervoor dat er rust in het werk komt. Dit derde deel doet onsdenken aan een deel uit de Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgsky, niet in de laatste plaats door de lyrische euhoniumsolo.
Een cadens van de cornetsectie verplaatst ons naar het 4e deel en daarmee naar de virtuositeit van debrassband.
De energie en de actie zetten de band en publiek op scherp in een zinderend feest. De korte trombonecadens zet de zaak nog eenmaal stil om in het 5e deel Delta Energy op spectaculaire wijze te beëindigen.
Een weergaloze compositie!

30,99  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven