Kelly Bennette (* 1962)

Frankenstein

Original Compositions

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1635108
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
medium
Duur:
9:00 minuten
Uitgavejaar:
2023
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
013721080

Beschrijving

Dit toongedicht met de titel Frankenstein is gebaseerd op de oorspronkelijke roman van Mary Shelley (1797-1851). Victor Frankenstein schept leven uit stukken van vele dode lichamen. Al snel komt zijn monster tot leven. Hoewel zeer intelligent, heeft het monster de volwassenheid van een kind. In een vlaag van woede doodt het monster William, Victors jongere broer. Het monster vindt Victor in de Alpen en vraagt hem een partner te maken. Victor maakt hem een partner, maar doodt haar. Het woedende monster zegt tegen Victor: 'Ik zal bij je zijn op je huwelijksnacht. ' Het monster dringt de bruiloft binnen en doodt Victors verloofde, Elizabeth. Victor achtervolgt het monster tot aan de Arctis waar hij sterft van uitputting. Het monster vindt Victor's lichaam en beseft dat hij niets heeft om voor te leven en gaat weg om te sterven.

141,70  €
Levertijd: 2–4 weken
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven