Basisfilters
Instrumenten
Stijl
Trefwoord
Uitgave
Leren
Taal
Moeilijkheidsgraad

Louis Armstrong – Bladmuziek

Louis Daniel “Satchmo” Armstrong – een trompettist, een stem, een fenomeen!

Ontdek hier bladmuziek van Louis Armstrong (1901– 1971), die naast een grote carrière ook een enorme invloed had op de jazz en met “What A Wonderful World” een waar muzikaal monument creëerde.

De eerste soloster van de jazz

Opgroeiend in moeilijke omstandigheden leerde Louis Armstrong zijn eerste cornettonen spelen in een opvanghuis voor dakloze jongens van kleur; waar hij als onruststoker naartoe gestuurd was. Hij begon reeds in zijn jeugd in zijn levensonderhoud te voorzien met zijn trompetspel en maakte al snel naam in de bands van Bix Beiderbecke en Joe “King” Oliver.

Niet veek later werd hij de stersolist van de gerenommeerde Fletch Henderson Band, alvorens met zijn eigen bands “The Hot Five” en “The Hot Seven” talrijke succesvolle opnames te maken. Nadat de swing gedurende de jaren 30 als nieuwe stijl binnen de jazz voet aan de grond had gekregen, trad hij veelvuldig op met verschillende big bands.

Louis Armstrong werd een wereldster en was wellicht één van de eerste pop-fenomenen, te vergelijken met Charlie Chaplin. Zijn nalatenschap inspireert tegenwoordig talloze jazz-musici wereldwijd. “Satchmo” blijft voor altijd deel van de muziekgeschiedenis en zijn muziek zal nog tot ver in de toekomst blijven klinken.

What A Wonderful World...

Meer jazz:

Placeholder image
Download artikel
Henry Creamer, Turner Layton, Bessie Smith, Louis Armstrong, Benny Goodman, Henry Creamer, Turner Layton

After You've Gone

voor: Easy Piano

Artikelnr.: 1359399

5,19  €incl. BTW
Downloadbaar product – direct beschikbaar.
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven