Maxime Aulio (* 1980)

The Three Musketeers, Op. 8

Les Trois Mousquetaires

M. Aulio: The Three Musketeers, Op. 8 (Part.) (0)
voor:
Tiefes Blechbläserquartett und Blasorchester
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
894978
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
zeer moeilijk
Talen:
Duits, Engels, Frans, Nederlands
Omvang:
50 pagina’s; 30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar:
2009
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
DHP 1094490
ISMN:
9790035057940

Beschrijving

Les Trois Mousquetaires (De drie musketiers) is geschreven in opdracht van de firma Miraphone, voor het Miraphone Tuba Quartett en de Musique des Gardiens de la Paix (Parijs). De première vond op 28 juni 2003 plaats in Guebwiller (Frankrijk).Ook wie nooit één zin heeft gelezen van de mythische roman De drie musketiers (1844) van Alexandre Dumas père, heeft in elk geval gehoord van de vier onoverwinnelijken - D’Artagnan, Athos, Porthos en Aramis - en hun unieke lijfspreuk “Eén voor allen, allen voor één”. Dumas’ roman is vaak bewerkt en blijft tot de verbeelding preken. De muzikale structuur van Les Trois Mousquetaires is gebaseerd op specifieke elementenvan de karakters en niet zozeer op de plot van het boek. Maxime Aulio heeft zich vooral geconcentreerd op D’Artagnan, de gevoelige, romantische gentleman die zich gemakkelijk laat verleiden door vrouwen als de mooie Constance Bonacieux en de valse femme fatale Milady de Winter. Het eerste deel, D’Artagnan, verklankt de persoonlijkheid van deze jonge edelman uit de Gascogne: heroïsch en bezield onder elke omstandigheid. Deel twee, met de titel Constance Bonacieux, is romantisch, bekoorlijk en hartstochtelijk. Het derde en laatste deel is net zo bedrieglijk betoverend als de dame die erin wordt beschreven: Milady de Winter.

69,99  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven