Simeon ten Holt (1923 – 2012)

Canto Ostinato

voor toetsinstrumenten (partituur)

Simeon ten Holt - Canto OstinatoSimeon ten Holt - Canto OstinatoSimeon ten Holt - Canto OstinatoSimeon ten Holt - Canto Ostinato
voor4 piano's [orgels]
UitgavePartituur
Artikelnr.350675
Auteur / ComponistSimeon ten Holt
Jaar van herkomst1979
Uitgever / ProducentDonemus
Productie nr.DONEMUS 3360

Beschrijving

Canto Ostinato kan worden uitgevoerd in verschillende combinaties waarbij toetsinstrumenten aan de orde zijn b.v. vier piano's. Het stuk is ontsprongen aan een traditionele bron, is tonaal en maakt gebruik van functionele harmonieën.

Ofschoon alle onderdelen in het verloop van het stuk een vaste plaats hebben en niet verwisselbaar zijn, hebben begin en einde als vormbegrenzing geen absolute betekenis. Oorzaak en gevolg, spanning en ontspanning, onafscheidelijke paren van functies, worden verzelfstandigd en in de voortgang door de herhaling tot staan gebracht.

Akkoorden of groepen akkoorden, besloten in maten en secties, maken zich los van de melodische binding en gaan en eigen leven leiden.

Een belangrijke rol speelt de tijd. De maten of secties krijgen een herhalingsteken en de uitvoerenden dienen zelf te beslissen over het aantal van de herhalingen. De herhalingsprocedure heeft tot doel een toestand te scheppen waarin het muzikale object zijn zelfstandigheid bevestigt en kan zoeken naar de gunstigste positie ten opzichte van het licht.

Tijd wordt de ruimte waarin het muzikale object gaat zweven. - SIMEON TEN HOLT

71,90 €
Levertijd: 3–6 werkdagen (België)
op de verlanglijst

Onlangs bekeken

Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2023 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-comWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven