Willem Strietman

An Indoor Overture (Score)

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
1183857
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
zeer moeilijk
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
012391080-Score

Beschrijving

Score

In 1964 ontmoette ik de Amerikaanse componist-dirigent-pianist-pedagoog Aaron Copland (1900-1990) die tijdens een tournee door Europa ook Nederland aandeed. Aan zijn optreden en gesprekken bewaar ik dierbare herinneringen. Te zijner nagedachtenis maakte ik in 1995 een nieuwe versie van een werkje dat ik in 1970 t.g.v. het zilveren jubileum van het Metropole-Orkest (behorend tot de Nederlandse Omroepstichting) componeerde n.l. An Indoor Overture'. Dit korte opus is een resonans op Coplands 'An Outdoor Overture' uit 1938 waarin ook de lichte en ernstige muze harmonieus samengaan.Willem Strietman.

26,57  €
Levertijd: 2–4 weken
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven