Serge Lancen (1922 – 2005)

Remerciements (Score)

S. Lancen: Remerciements (Score), Blaso (Part) (0)

MP3

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
1183922
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
gevorderd
Duur:
34 minuten
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
012319100-Score

Beschrijving

Score

Remerciements' (Dankzeggingen) is de vierde religieuze compositie van Serge Lancen. Het is een dankgebed en een loflied, piëteitsvol aan God opgedragen. Omdat hij gelukkig is hier op aarde te mogen vertoeven, vertolkt de componist dit geluk in zijn muzikale taal, begeleid door een tekst die onze schepper looft.Het werk is geschreven voor harmonieorkest. De tekst is ontleend aan of geïnspireerd door Psalmen en gebeden. Deze tekst kan in alle talen voorgedragen worden of in het Frans gezongen worden door een bariton of een mezzo-sopraan met harp- of orgelbegeleiding. Het thema van het 'Kruisteken' wordt twaalf keer gehoord. Het werk bestaat uit vijf bewegingen: het eerste deel is een oproep tot gebed. Het tweede deel is een dankzegging aan God. Dit deel is de herneming van een deel uit het 'Poème Oecuménique' (1975) waar het door een sopraan met begeleiding van symfonieorkest gebracht werd. Hier is dit thema uitsluitend aan het harmonieorkest toevertrouwd. Het derde deel is een lofbetuiging aan God die het liturgisch thema 'Benedicamus Domino' gebruikt, dat blijkbaar zijn oorsprong in de 10de eeuw heeft. Dit thema wordt ook in de introductie gebruikt. Het vierde deel is ernstig en ontroerend en is een smeekbede voor allen die ons liefgehad hebben maar ons reeds verlaten hebben. De finale is een verheer-lijking van God. Hallelujah!

We gebruiken YouTube om video-inhoud in te sluiten. Deze Google-service heeft zijn eigen cookies en kan gegevens over uw activiteit verzamelen. Meer informatie vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van de aanbieder. We hebben uw toestemming nodig om YouTube-video's weer te geven:

Bekijk YouTube-inhoud
33,31  €
Levertijd: 2–4 weken
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven