Béla Bartók (1881 – 1945)

String Quartet no. 2 op. 17

Henle Urtext

B. Bartók: Streichquartett Nr. 2 op. 17, 2VlVaVc (Stsatz) (0)B. Bartók: Streichquartett Nr. 2 op. 17, 2VlVaVc (Stsatz) (1)B. Bartók: Streichquartett Nr. 2 op. 17, 2VlVaVc (Stsatz) (2)
voor2 violen, altviool, cello (strijkkwartet)
UitgavePartijenset
Artikelnr.1549370
Auteur / ComponistBéla Bartók
RedactieLászló Somfai
Omvang23/17/15/15 pagina’s; 23,5 × 31 cm
Jaar van herkomst1917
Uitgavejaar2022
Uitgever / ProducentHenle Verlag
Productie nr.HN 1422
ISMN9790201814223

Beschrijving

Bartóks tweede strijkkwartet werd met grote onderbrekingen geschreven tussen 1915 en 1918, nadat hij zich enkele jaren vrijwel uitsluitend had toegelegd op het verzamelen van volksmuziek. Dat zijn onderzoeksreizen hem tot in Noord-Afrika brachten, komt op indrukwekkende wijze tot uiting in de melodie en het ritme van het onstuimige middendeel Allegro, molto capriccioso.

De eerste editie, gepubliceerd in Wenen in 1920, bevat een opvallend aantal fouten die bij een latere revisie door Bartók slechts gedeeltelijk werden gecorrigeerd. Nog in de jaren veertig legde de componist wijzigingen vast in een handschrift, maar deze zijn nooit in de druk opgenomen.

In deze editie van de strijkkwartetten, geproduceerd onder toezicht van Bartók-geleerde László Somfai, wordt rekening gehouden met deze late wijzigingen van Bartók en worden betwiste passages in de bronnen zorgvuldig gedocumenteerd. Dit is de eerste Urtext uitgave van het werk.

Goede draaimomenten en een duidelijke gravure maken de uitgave tot het perfecte uitvoeringsmateriaal om Bartóks klankwereld te verkennen.

24,00  €
Levertijd: 3–6 werkdagen (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven