Johann Sebastian Bach (1685 – 1750), Charles Gounod (1818 – 1893)

Méditation (Ave Maria)

Fassung für Klavier solo

J.S. Bach: Méditation (Ave Maria), Klav (0)J.S. Bach: Méditation (Ave Maria), Klav (1)J.S. Bach: Méditation (Ave Maria), Klav (2)J.S. Bach: Méditation (Ave Maria), Klav (3)
voor:
Piano
Uitgave:
Bladmuziek (Urtext)
Artikelnr.:
1549129
Auteur / Componist:
Redactie:
Moeilijkheid:
medium
Omvang:
11 pagina’s
Uitgavejaar:
2022
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
HN 1301
ISMN:
9790201813011

Beschrijving

Rond 1850 bereikte de Bach-verering die rond het begin van de eeuw was begonnen, in Frankrijk haar eerste hoogtepunt. Ook Charles Gounod, in die tijd nog grotendeels onbekend, bestudeerde Bachs werken intensief, zowel koralen en motetten als de preludes en fuga's uit het Wohltemperierte Klavier.

Tijdens een privé-uitvoering in 1852 zou hij een expressieve, cantabile melodie hebben geïmproviseerd op de beroemde akkoordbreuken van de C-groot prelude BWV 846, die later wereldberoemd voorzien van de tekst van het "Ave Maria". Aanvankelijk verschen instrumentale versies van dit arrangement vanaf 1853 in druk, waaronder een voor piano solo van Gounod zelf, die hier voor het eerst als Urtext-uitgave wordt gepresenteerd.

6,00  €
Levertijd: 3–6 werkdagen (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven