Basisfilters
Instrumenten
Stijl
Trefwoord
Uitgave
Leren
Taal
Moeilijkheidsgraad

Vrouwelijke componisten – Bladmuziek

Vrouwelijke componisten konden in de door mannen gedomineerde klassieke muziekwereld in het verleden niet gemakkelijk van zich laten horen. Helaas zijn vele werken daardoor in de vergetelheid geraakt. Gelukkig is er tegenwoordig terecht steeds meer interesse in deze vergeten werken! Er is een schat aan “nieuwe” klassieke composities te ontdekken die het allemaal stuk voor stuk verdienen om gespeeld en gehoord te worden. Wij hebben een grote selectie van deze werken voor je klaarstaan en breiden ons aanbod geregeld uit met nieuwe uitgaven!

Hedendaagse vrouwelijke componisten

De laatste paar decennia krijgen vrouwelijke componisten steeds meer gehoor: De Britse componiste Rachel Portman was in 1997 de eerste vrouw die de Oscar voor Best Original Score voor haar filmmuziek voor “Emma” in ontvangst mocht nemen

De opera “Orlando” van de Oostenrijkse componiste Olga Neuwirth (*1968) werd in 2019 uitgevoerd in de Wiener Staatsoper. Olga Neuwirth werd daarmee de eerste vrouw die een compositieopdracht voor een avondvullende opera in de wacht wist te slepen.

Wonderkind Alma Deutscher (*2005) componeerde in het nieuwe millennium al op 7-jarige leeftijd haar eerste opera.

Furore Verlag

De in 1986 opgerichte muziekuitgeverij Furore heeft als doelstelling, bladmuziek van zowel klassieke als hedendaagse vrouwelijke componisten uit te geven.

Muziek van vrouwelijke componisten:

Een selectie belangrijke vrouwelijke componisten:

Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven