Jan Van der Roost (* 1956)

Parnassus

Concert and Contest Collection Brass Band en Fanfare

voorBrass band
UitgavePartituur
Artikelnr.882303
Auteur / ComponistJan Van der Roost
Moeilijkheidgevorderd
Omvang52 pagina’s; 22,9 × 30,5 cm
Uitgavejaar2012
Uitgever / ProducentDe Haske
Productie nr.DHP 1125341
ISMN9790035223376

Beschrijving

Vermits de meeste bands die aan het jaarlijkse "NBK" (Nederlandse Brass Band Kampioenschappen) deelnemen veel jonge muzikanten in hun rangen hebben, is dit werk overwegend jeugdig van karakter - vooral in de hoekdelen. Een arpeggio-figuur vormt de basis van het hoofdthema en het verschijnt in alle registers. Een tweede muzikaal gegeven dialogeert met die hoofdmelodie: samen stofferen ze de openingssectie van het werk. Dan volgt een koraalmatig middendeel: stapsgewijs worden korte en nadien steeds langere melodische fragmenten aan elkaar geregen tot de koraal in haar volle pracht integraal weerklinkt aan maat 205. Echte solopassages komen niet voor in dit werk, maar viadiverse kleine "kamermuziek-combinaties" wordt aan diverse musici de mogelijkheid geboden hun muzikale kwaliteiten te etaleren. In de laatste beweging worden een aantal muzikale bouwstenen van het begindeel hernomen en verder uitgewerkt om dan te besluiten in een majestueus slot.

33,99  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst

Aanverwante artikelen

J. Van der Roost: Parnassus, Brassb (Pa+St)
Jan Van der Roost

Parnassus

Concert and Contest Collection Brass Band en Fanfare

voor: Brass band

Partituur, losse partijen

Artikelnr.: 893163

136,99  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (be)
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven