Jan Van der Roost (* 1956)

I Colori della Gioia

De Haske String Orchestra Series

J. van der Roost: I Colori della Gioia, GesSKamo (Part.) (0)
voorZangstem (sopraan), kamerorkest
UitgavePartituur
Artikelnr.769027
Auteur / ComponistJan Van der Roost
Moeilijkheidzeer moeilijk
TalenDuits, Engels, Frans, Nederlands
Omvang29 pagina’s
Uitgavejaar2019
Uitgever / ProducentDe Haske
Productie nr.DHP 1185964-180
ISMN9790035239148

Beschrijving

Net als I Shall Love But Thee is dit werk voor sopraan en orkest oorspronkelijk geschreven voor een speciale gelegenheid: het huwelijk van een van de kinderen van de componist. De teksten komen uit het boek Respiro Neve van de internationaal gerenommeerde kunstfotograaf Luca Artioli – die bovendien poëtische talenten heeft.

Het eerste deel is statig en sereen: sopraan en orkest wisselen elkaar aanvankelijk af in een fraaie dialoog, maar versmelten vervolgens meer en meer tot een geheel. Het contrasterende allegro is veel dynamischer en opgewekter en vergt heel wat van de soliste, vooral naar het slot toe, waar het hoge register behoorlijk wordt aangesproken. Hetslot is ronduit feestelijk en stralend, mede dankzij de inbreng van de piccolotrompet! De zangerigheid van de Italiaanse taal leent zich perfect voor de stem als instrument: dit werk is dan ook een aanwinst voor het repertoire van elk goed orkest dat met een uitstekende soliste wil/kan concerteren!

34,99  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven