Erik Satie (1866 – 1925)

Enfantines

9 composities voor de beginner — Menus propos enfantins — Peccadilles importunes — Enfantillages pittoresques

E. Satie: Enfantines, Klav (0)E. Satie: Enfantines, Klav (1)E. Satie: Enfantines, Klav (2)E. Satie: Enfantines, Klav (3)
voorPiano
UitgaveBladmuziek
Artikelnr.1209944
Auteur / ComponistErik Satie
RedactieErwin Clauws
TaalNederlands
Omvang28 pagina’s; 21,7 × 31,5 cm
Uitgever / ProducentNOTUS&BOOKS&SHEETS
Productie nr.PAR004

Beschrijving

Erik Satie, vnl. bekend om zijn Gnossiennes en Gymnopédies componeerde in de herfst van 1913 drie bundeltjes met elk drie werkjes voor kinderen die piano leren. Alhoewel gecomponeerd voor kinderen bevatten deze negen stukjes duidelijk Satie’s eigen klankwereld waardoor ze door volwassenen meer dan gesmaakt kunnen worden. Alle stukjes zijn elk gecomponeerd vanuit één tien-vinger-positie, dat betekent dat de tien vingers tien aan elkaar grenzende witte toetsen spelen gedurende het volledige stukje.

De handen moeten gedurende een volledig stukje niet verplaatst worden. In die zin zijn de stukjes dan ook aangename en nauwelijks merkbare vingeroefeningen voor de beginner. Een ‘pianotoetsen-noten’ schema vooraan elk stukje toont deze tien-vinger-positie van beide handen. Dit maakt de start bij het aanleren van een stukje gemakkelijk en duidelijk.

In deze NOTUS publicatie zijn de negen stukjes niet chronologisch gerangschikt volgens datum van componeren zoals alle klassieke uitgaven wel doen. In de NOTUS publicatie zijn de stukjes herschikt volgens toenemende pianotechnische moeilijkheidsgraad. Dat komt sterker overeen met Satie’s intentie van oefenstukjes voor kinderen. Deze publicatie situeert zich tussen het einde van het NOTUS Piano Basis Studieboek en het eerste deel van het NOTUS Piano Studieboek 1. Het boekje bevat eveneens een korte inleiding om de NOTUS Muzieknotatie te lezen.

*: NOTUS Muzieknotatie is een zelfstandige nieuwe muzieknotatie die gemakkelijke en heel vlug aanleert. Ze is evenwaardig aan de klassieke muzieknotatie (voor alle instrumenten en alle moeilijkheidsgraden). Ze is uitermate geschikt voor de volwassen beginner en voor alle mensen die problemen hebben met het aanleren van de complexe klassieke muzieknotatie. NOTUS leren?: start met het NOTUS PIANO BASIS studieboek ‘Alle noten en Alle toetsen leren. Eenvoudig en vlug!’

Inhoud

  • Enfantillages Pittoresques - Petit Prélude à la journée
  • Menus Propos Enfantins - Ce que dit la petite Princesse des Tulipes
  • Menus Propos Enfantins - Valse du Chocolat aux Amandes,
  • Enfantillages Pittoresques - Berceuse
  • Menus Propos Enfantins - Le chant guerrier du Roi des Haricots
  • Peccadilles Importunes - Profiter de ce qu’il a des cors aux pieds pour lui prendre son cerceau
  • Peccadilles Importunes - Être jaloux de son camarade qui a une grosse tête
  • Enfantillages Pittoresques - Marche du Grand Escalier
  • Peccadilles Importunes - Lui manger sa tartine
18,00  €
Levertijd: 2–4 weken
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven