Basisfilters
Instrumenten
Stijl
Trefwoord
Uitgave
Leren
Taal
Moeilijkheidsgraad

Piano quatre-mains – Bladmuziek

Pianostukken “quatre-mains” zijn composities die gearrangeerd zijn voor twee pianisten die samen één piano bespelen. Blader eens door onze catalogus en bekijk werken voor beginners en gevorderden in verschillende stijlen en klik ook eens methodes & lesboeken voor quatre-mains aan!

Pianostukken à quatre-mains worden vaak gebruikt in de pianopedagogie, zoals bijvoorbeeld de melodische oefeningen van Anton Diabelli. In de 19e eeuw nam de populariteit van piano quatre-mains toe omdat het mensen in staat stelde om grote symfonische werken thuis aan de piano na te spelen. Veel componisten schreven daarnaast ook oorspronkelijk repertoire voor piano quatre-mains.

Enkele van de meest bekende en geliefde klassieke werken in dit genre zijn Slavische dansen van Antonín Dvořák en Hongaarse dansen van Johannes Brahms.

Bekijk hier links voor piano quatre-mains en meer:

Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven