Johan Nijs (* 1963)

Copernicus

First Dialogue

J. Nijs: Copernicus (Part.) (0)
voorConcert Band/Harmonie/Fanfare
UitgavePartituur
Artikelnr.982114
Auteur / ComponistJohan Nijs
Moeilijkheidmakkelijk
TalenDuits, Engels, Frans, Nederlands
Omvang36 pagina’s; 30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar2011
Uitgever / ProducentScherzando
Productie nr.1816-11-215 S
ISMN9790035200933

Beschrijving

De Poolse Nicolaus Copernicus (1473-1543) was wiskundige, arts, jurist en astronoom van grote betekenis. Vooral door zijn revolutionaire ideeën over het zonnestelsel werd hij bekend. Hij ontdekte dat de zon het middelpunt is van hetzonnestelsel en dat de planeten om de zon heen draaien. Dit in tegenstelling tot de tot dan toe gebruikelijke aanname dat de aarde het middelpunt van het universum was. Het gedachtegoed van Copernicus veroorzaakte een ware revolutiein de wetenschappelijke wereld van de vijftiende eeuw. Het be nvloedde de kijk op de wereld volledig. Ook Johan Nijs liet zich inspireren door deze bijzondere figuur en schreef een spannend en eigentijds werk voor blaasorket.

27,99  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven