Kevin Houben (* 1977)

Gelmel

K. Houben: Gelmel, GsGchOrch (0)
voorSolisten, gemengd koor, orkest
UitgavePartitur, Leihmaterial
Artikelnr.981498
Auteur / ComponistKevin Houben
Moeilijkheidgevorderd
TaalNederlands
Uitgavejaar2015
Uitgever / ProducentScherzando
Productie nr.1794-15-140 S
ISMN9790035231487

Beschrijving

Full Score of this work is available for sale.
A set of individual parts are for rental only, not for sale.
Prices and conditions are available on request.
Please contact:
Hal Leonard Europe BV - RentalDepartment
E-Mail: rental@halleonardeurope.nl


De musical Gelmel, het land van mijn dromen vertelt het meeslepend verhaal over plunderende Vikingen, woeste zeeënen menselijk verdriet, maar ook over de schoonheid van de natuur, het landelijke leven … en de liefde natuurlijk!Gelmel is de torenwachter van een Noorse Vikingkoning. Op een dag redt hij Adelinde, de koningsdochter, uit degolven. De twee worden verliefd, maar wanneer Gelmel haar hand vraagt, laat de koning hem drie haast onmogelijke proeven uitvoeren. Bij dederde opdracht schaakt Gelmel de prinses en vertrekt hij met haar en zijn gevolg naar hetzuiden.Maar ze hebben geen geluk … Tijdens de tocht komen ze met hun boot in een zware storm terecht en Adelinde verdrinkt. Verbitterd door haar onverwachte dood reist Gelmel toch door naar het zuiden om er te moorden, teplunderen en te branden. Zo belandthij aan de Mark in Hoogstraten, waar hij zijn burcht, het Gelmelslot, laat bouwen. Jarenlang komen de Vikingen er elke zomer plunderen, maar dan gebeurt er iets waardoor Gelmel zich definitief inHoogstraten te zal vestigen.De geschiedenis van Gelmel, een stoere Viking, gaat terug op een oude Hoogstraatse legende, die zich situeert in de negende eeuw. Naar aanleiding van de festiviteiten rond 800 jaar Hoogstraten, vormt zede basis voor de musical Gelmel, het landvan mijn dromen.

89,99  €
Levertijd: 1–2 weken (België)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven