Basisfilters
Instrumenten
Stijl
Trefwoord
Uitgave
Leren
Taal
Moeilijkheidsgraad

Elektronisch orgel – Bladmuziek & methodes

Majestueus vult de klank van het orgel een hele kerk – en dankzij een slimme uitvinding in combinatie met moderne techniek ook menig woonkamer: Het elektronisch orgel maakt het mogelijk! Ontdek hier de bladmuziek voor elektronisch orgel in verschillende muziekstijlen, voor beginners alsook voor gevorderden!

Het waarschijnlijk beroemdste elektronisch orgel (technisch gezien is “elektrisch orgel” overigens een betere term) is het tussen 1933 en 1935 door Laurens Hammond in Chicago gebouwde hammondorgel. Zijn uitgebreide technische ervaring is bij de bouw van dit orgel zeker van invloed geweest. Het hammondorgel heeft twee manualen, verschillende registers en pedalen en heeft de mogelijkheid om verschillende klankeffecten te produceren.

In de tweede helft van de 20e eeuw begonnen orgelbouwers computertechnologie in de bouw van elektronische orgels te integreren. Mede daardoor is de kwaliteit van het aanbod aan elektronische orgels tegenwoordig verbazingwekkend goed te noemen.

Zoals het keyboard en de elektronische piano tot praktische alternatieven voor de traditionele piano zijn verworden, zo heeft het elektronisch orgel inmiddels zijn plaats in kerken, scholen, concertzalen en huishoudens gevonden.

Het omvangrijke assortiment aan bladmuziek voor elektronisch orgel:

Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-beOp Stretta Music België blijven